• JackOats

    Hi jyg - Thanks very much for clearing that up. Will give it a go.:+1:

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    @jyg Hi. Thanks for the message. I have clicked on the included link - but I'm afraid I don't know how to:
    Unzip it into your puredata - externals folder.
    as suggested in Installation.
    Sorry to be so dim - any help would be greatly appreciated.

    Thanks.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    @whale-av Ahh! Thanks very much, David. I'll try again using your guidelines.

    Seems odd & not a very user friendly procedure, but I'll give it a go - I really do like Automatonism & Pd.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi All - After my previous post details I moved to a 2nd iMac to run a Test to see if I could understand why I am having these problems.

    On the Test patch (please see attachment) parameters are still not being saved after closing & restarting Automatonism - but now when I call up the Module List (Esc button) the modules I click are not loading up either.

    This is driving me crazy - I must be doing something wrong, but I can't figure out what.

    Any help would really be appreciated. Many thanks.

    I am using Pd-0.51-4 Vanilla, by the way.

    Screenshot 2021-11-21 at 13.00.36.png

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi All,

    Following on from my last post of 2 days ago - the patch that I am working on (Automatonism/Purr Data) is now not saving some parameters when I Save & close. When I re-open some parameters are back to a default setting.
    I am following the guidelines in the 'Quick Guide' by the way.
    Screenshot 2021-11-19 at 12.04.47.PNG

    Any help greatly appreciated. Thank you.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi bocanegra - Thanks, but that option doesn't seem to be available here.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi All - I seem to have lost the background grid in Purr Data (Automatonism).

    Is it something I have turned off accidentally I wonder?

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi Jona - Just tried out your Simple Sequencer. No latency or distortion problems on my iMac. Absolutely delightful & lovely sound. Thank you.

    posted in patch~ read more
  • JackOats

    Excellent tutorial! Thank you. I followed along & built the Drum Machine this afternoon. Just having fun now & playing with it. Thought I'd try & make adjustments to the Kick to get a couple of Toms?

    I'm working with Pd vanilla v. 0.51-4 but I'd love to be able to get the black background & coloured comments. Very helpful in distinguishing what is what.:smile:

    Thanks again.

    posted in tutorials read more
  • JackOats

    @whale-av

    ''Adding [+ 2] to the timing for [line] seems to have solved that''

    Sorry David - should that be [line] or [pack]? (The object box [+ 2] is wired up to the [pack] boxes).

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    @whale-av Hi David - Thank you so much for the patch & for taking the time to diagnose my patch.

    Some interesting thoughts for me there. Will study your adjustments & try to understand what is going on!

    Many thanks again - very much appreciated.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    @rep - Hi. Thanks for the reply but I'm just replicating Bryan WC Chung's patch on page 76 of his Guide.. Will give it a try later though. Many thanks.!

    CHUNGmanual.Screenshot 2021-06-05 at 10.26.46.PNG
    Page 76:CHUNGmanual.Screenshot 2021-06-05 at 10.25.53.PNG

    posted in pixel# read more
  • JackOats

    @whale-av - Does this work?

    Ping Pong.001 copy.pd Ping Pong.001 copy.pd

    This is a different patch from the one I sent - but the 'Jitters' problem is the same.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    @whale-av Hi David - Thanks for the message. Sounds like a good idea - if I can work out how to post the patch. :blush:

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi All - I seem to be doing something wrong?!

    I am following along with the examples in the Bryan WC Chung book - 'Multimedia Programming with Pure Data' & I think I have all parameters right?

    But, as you can see from the attached vid, things aren't going as expected. It started off O.K. when completed - green wire sphere calmly looping round on the x axis, smaller pink sphere rotating round green sphere - but quickly got the jitters!

    Can anyone see any obvious mistakes please?

    Many thanks.

    Anomaly.mp4

    posted in pixel# read more
  • JackOats

    @ingox & @alexandros Thanks very much Guys.
    My vid was way too long. Didn't see the warning message.
    All fixed now thank you.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi All - I seem to be doing something wrong?!

    I am following along with the examples in the Bryan WC Chung book - 'Multimedia Programming with Pure Data' & I think I have all parameters right?

    But, as you can see from the attached vid, things aren't going as expected. It started off O.K. when completed - green wire sphere calmly looping round on the x axis, smaller pink sphere rotating round green sphere - but quickly got the jitters!

    Can anyone see any obvious mistakes please?

    Many thanks.

    Anomaly.mp4

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi - Just wondering if it is possible to post a short video here with my query.

    Many thanks.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    @ingox & @raynovich - Hi Guys. Thanks for your replies. Much appreciated.

    posted in technical issues read more
  • JackOats

    Hi All - Just reading through the Bryan WC Chung book - 'Multimedia Programming with Pure Data' - and following the patch exercises.
    On page 72 there is a 'counter' object used but, in Pd vanilla, there doesn't seem to be one.
    Is there an equivalent or should I be working in Pd_extended?

    posted in technical issues read more
Internal error.

Oops! Looks like something went wrong!